Clínica Integral, fem salut:
Espai on el Dr. Alex Santamaria i la Dra. Laia López posen al nostre abast temes d’actualitat en salut: notícies, entrevistes, consells i molt més.
Realitza una mirada al món sanitari acompanyat dels professionals de Clínica Diagonal.
Estrena

El Dr. Domingo Bargalló, cap de la Unitat d'Endoscòpia i Aparell Digestiu de Clínica Diagonal, ens parla de l'endoscòpia digestiva. El Dr. Enrique Trilla i el Dr. Adrián Torres, especialistes en Urologia, destaquen les avantatges de la Cirurgia Robòtica. El Carlos Galante, especialista en Nutrició i Dietètica, posa al nostre abast consells per a una vida saludable.


Especial Coronavirus I

El Dr. Ivan Chivite, especialista en Malalties Infeccioses, respon a preguntes sobre la Covid-19: símptomatologia, vies de contagi, recomanacions d'actuació i tractament.'Especial Coronavirus II'

El Dr. Valentí Aragunde, metge de Família del Cap Casanova (CAPSBE), continua responent a dubtes relacionats amb la Covid-19.


'Especial Coronavirus III'

La Dra. Alba Muñiz segueix donant resposta a qüestions relacionades amb la Covid-19,mentre que l'Adrià Alcaide, llicenciat en Bioquímica i doctorat en Biologia Estructural, explica què és un virus.


'Especial Coronavirus IV'

Seguim parlant de la Covid-19 amb Dr. Dan Sánchez, especialista en Pneumologia de Clínica Diagonal, mentre que la Dra. Maria Luïsa Ferrerós, especialista en Psicologia Sistèmica de Clínica Diagonal ens dóna consells d'actuació.


'Especial Coronavirus V'

El Dr. Ivan Chivite continua responent a noves qüestions sobre la Covid-19. El Carlos Galante, especialista en Nutrició i Dietètica de Clínica Diagonal posa al nostre abast consells realcionats amb la dieta saludable.


'Especial Coronavirus VI'

Com afecta la Covid-19 als nens? I als animals? La Dra. Núria Pericas, especialista en Pediatria de Clínica Diagonal, i la Natalia Sanpera, veterinària, ens ho expliquen


'Especial Coronavirus VII'

El Dr. Sergi Cabré, cap del servei de Ginecologia de Clínica Diagonal, ens explica Com afecta la Covid-19 a les embarassades. L'Anna Vilanova, psicòloga del CSI, parla de la importància del suport emocional als professionals sanitaris. I xerrem del paper dels mossos amb l'Imma Viudes, portaveu del sindicat majoritari dels Mossos d'Esquadra SAP-FEPOL.


'Especial Coronavirus VIII'

Seguim parlant de la Covid-19 amb la Dra. Anna Serrabou, especialista del Consorci Sanitari Integral, amb la Dra. Anna Carreras, especialista en Traumatologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, i amb la Marta Flores, infermera de Clinica Diagonal.'Especial Coronavirus IX'

Seguim parlant de l'actualitat en salut i resolent dubtes relacionats amb la Covid-19 amb el Dr. Jaume Sellarès, vicepresident del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, i la Dra. Juliana Reyes, especialista del CEEISCAT. A més, la Júlia Sanabria, estudiant d'Enginyeria Biomèdica ens explica la seva experiència viscuda a Itàlia.


'Especial Coronavirus X'

Seguim parlant de l'actualitat en salut amb el Dr. Lluís Bachs, director de l'àrea de salut de FIATC Assegurances. El Dr. Daniel Brotons, especialista en Medicina de l'Esport de Clínica Diagonal, ens dona recomanacions per a fer esport en confinament, i el Dr. Ivan Castellví, especialista implicat en projectes d'investigació, ens parla dels avenços en el coneixement de la Covid-19.


'Especial Coronavirus XI'

Com afecta la Covid-19 a la pell? El Dr. Alejandro Fernández Casado, especialista en Dermatologia de Clínica Diagonal, ens ho explica. També parlem de la medicina genètica com a via de prevenció de diferents malalties amb el Dr. José Ignacio Lao i l'Íngrid Castaño, especialists de la Unitat de Genètica Clínica i el Consell Genètic de Clínica Diagonal.


'Especial Coronavirus XII'

Programa dedicat als nostres avis amb el Joaquim Rigau, gerent de FIATC Residències, el Dr. Carles Vinyes de Blau Almeda, la Iolanda Carrillo, directora de la Residencia-Llar Meran de Barcelona, i el testimoni de la Mery.


'Especial Coronavirus XIII'

Parlem dels donants de sang i de plasma que han tingut Covid19 amb el Dr. Lluís Puig, especialista en Hematologia de l'Hospital de Vall d'Hebron i del Banc de Sang i Teixits. La Dra. Leonor Ballester, especialista en Medicina Interna de Clínica Diagonal, respon als dubtes de l'audiència. I la Melinda Jiménez, treballadora social, explica com els grups en risc d'exclusió social han viscut la crisi de la Covid19.


'Especial Coronavirus XIV'

El Dr. Francesc Xavier Barceló, especialista en Otorinolaringologia de Clínica Diagonal, explica com podem solucionar els problemes de son a causa del confinament. La Dra. Mª Lluïsa Ferrerós, especialista en Psicologia de Clínica Diagonal, dona consells per afrontar el desconfinament. I la Clara Brotons, resident a Nova York, explica com s'està vivint la pandèmia als Estats Units.


'Especial Coronavirus XV'

Parlem de com ha afectat el desconfinament als esports d'equip amb el Vicente del Bosque i amb el Luis Garcia, esportista d'èlit, que ens explicarà com es poden realitzar els entrenaments des de casa. A més, el Dr. Dan Sánchez seguirà responent a dubtes relacionats amb la Covid19.


'Especial Coronavirus XVI'

Seguim parlant de l'actualitat en salut amb el Sr. Joan Puigdollers, gerent de l'Àmbit Metropolità Sud-Regió Sanitària Barcelona del Servei Català de la Salut. El Dr. Josep Maria Del Campo, especialista en Oncologia de Clínica Diagonal, explica com afecta la Covid19 als pacients amb càncer. La Dra. Henar Guerra, graduada recentment en medicina i voluntària al CAP d'Igualada, descriu la seva experiència.


'Especial Coronavirus XVII'

Parlem de la situació viscuda amb la Consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó. I El Dr. Daniel Brotons, especialista en Medicina de l'Esport de Clínica Diagonal, posa el nostre abast consells per reprendre l'esport després del confinament i evitar les lesions.


'Especial Coronavirus XVIII'

Seguim parlant de l'actualitat en salut amb el Dr. Pere Torner, President de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i membre de la Junta de Govern del Col.legi de Metges de Barcelona. La Dra. Ariadna Lloveras, especialista en Endocrinologia de Clínica Diagonal, parla de la diabetis i l'obesitat. El Carlos Galante, especialista en Nutrició i Dietètica de Clínica Diagonal, conversa de les dietes.


'Especial Coronavirus XIX'

El Dr. Óscar González, especialista en Cirurgia General i Digestiva de Clínica Diagonal, explica els avantatges del Robot Da Vici en Cirurgia General. El Dr. Jesús Costa Vila, cap del Servei d'Oftalmologia de Clínica Diagonal, ens parla de la relació de la Covid-19 amb els ulls. La Dra. Meritxell Davins, responsable d'Innovació del Consorci Sanitari Integral, parla d'innovació en medicina.


'Especial Coronavirus XX'

El Jordi Vilarasau, director de Centres del Consorci Sanitari Integral, explica com ha sigut la gestió d'un centre sanitari durant la pandèmia. La Dra. Dèlia Vilà, especialista en Medicina Estètica de Clínica Diagonal, descriu com ha sigut la seva experiència exercint com a metge de Medicina Interna durant la crisi viscuda. La Laia Sanz, campiona de trial i enduro, explica com ha realitzat els entrenaments des de casa.


'Especial Coronavirus XXI'

El Miquel Ángel Escobar, secretari d'Administracions Locals i relacions amb l'Aran de la Generalitat de Catalunya, descriu les fases de la desescalada. El Dr. José Luis Boveda, ex cap Clínic de Medicina Intensiva a la Vall d'Hebron i autor del llibre "L'epidèmia de grip de 1918" realitza una comparació entre l'epidèmia actual i la viscuda al 1918. El Dr. Alberto Ruiz, especialista en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de Clínica Diagonal, parla sobre patologies de peu i turmell.


Últim especial Coronavirus

Reflexionem sobre el què hem viscut i el què ens espera en un futur pròxim acompanyats de varis especialistes destacats: el Dr. Jaume Padrós, president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona,el Dr. Dan Sánchez, especialista en Pneumologia de Clínica Diagonal, la Dra. Mª Lluïsa Ferrerós, especialista en Psicologia de Clínica Diagonal, el Dr. Antoni Trilla, cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic, i el Dr. Carles Constante, director general del Consorci Sanitari Integral.


Clínica Integral. Fem Salut: Capítol 24

Parlem de l'actualitat en salut amb el Dr. Benito Almirante, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebrón; el Dr. Alejandro Fernández Casado, especialista en Dermatologia de Clínica Diagonal, xerra sobre les lesions a la pell; i el Dr. Antolín Arce respon a preguntes generals de salut.


Clínica Integral. Fem Salut: Capítol 25

La Laura Encinas ens explica quina és la funció de l’Hospital de Dia d’Oncologia de Clínica Diagonal. Les Dres. Adriana Izquierdo i Jartizy Negrin, especialistes de Clínica Diagonal, parlen del diagnòstic i tractament de les al·lèrgies. La Dra. Dèlia Vilà, especialista en Medicina Estètica, ens dona consells sobre com tenir cura de la pell a l’estiu.


Clínica Integral. Fem Salut: Capítol 26

El Dr. Fernández Dorado, cap del servei d’UCI i UCIES de Clínica Diagonal, explica el funcionament de l’UCI i els canvis viscuts durant la crisi de la COVID19. Parlem de l’educació diabetològica amb la Raquel Barnes, especialista del Consorci Sanitari Integral. La Dra. Montse Salarich, especialista en Angiologia i Cirurgia Vascular de Clínica Diagonal, dona recomanacions de tractament per a les varius.


Clínica Integral. Fem Salut: Capítulo 27

Parlem de l’actualitat en salut amb el Pere Vallribera, president de la Societat Catalana de Gestió Sanitària. El Dr. Artur Valls, especialista en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de Clínica Diagonal, parla de l’artrosi de genoll i maluc i opcions de tractament. El Dr. Pol Camps, especialista en Neurologia de Clínica Diagonal, dóna recomanacions per prevenir el mal de cap.


Clínica Integral. Fem Salut: Capítol 28

Entrevistem al Dr. Joan Minguell, president de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia. Parlem dels trastorns del desenvolupament amb la Dra. Mª Lluïsa Ferrerós, especialista en Psicologia Sistèmica de Clínica Diagonal. El Jordi Lledó, especialista en Podologia, dóna recomanacions per a tenir cura dels nostres peus.


Clínica Integral. Fem Salut: Capítol 29

Entrevistem a la Dra. Judith Usall, coordinadora del Grup de treball i Recerca dona i salut mental de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental. Parlem de la Septorinoplàstia amb el Dr. Xavier Barceló, especialista en Otorinolaringologia de Clínica Diagonal. La Dra. Cristina Marcos, especialista en Medicina Interna i coordinadora de la Unitat de control i seguiment de pacients post Covid-19 de Clínica Diagonal, ens explica el funcionament d’aquesta unitat.


Clínica Integral. Fem Salut: Capítol 30

Parlem de la Cirurgia Estètica, Plàstica i Reparadora en època de la Covid19 amb el Dr. Gabriel Sesma, especialista de Clínica Diagonal. Entrevistem a la Dra. Dèlia Reina, especialista en Reumatologia del Consorci Sanitari Integral. La Dra. Laia Asso, especialista en Pediatria i tècnica superior de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, explica en què consisteix l’organització i gestió de casals.


Clínica Integral. Fem Salut: Capítol 31

Parlem dels rebrots amb la Dra. Juliana Reyes, especialista del Centre d’Estudis Epidemiològics sobre Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT). La Gemma Manzanero, infermera de l’Hospital de Dia d’Oncologia de Clínica Diagonal, explica quina és la seva funció. Xerrem de la importància de les revisions oftalmològiques amb la Dra. Pilar Prats, especialista en Oftalmologia de Clínica Diagonal.


Clínica Integral. Fem Salut: Capítol 32

El Dr. Pol Camps i la Dra. Montse Salarich, especialistes en Neurologia i Cirurgia Vascular de Clínica Diagonal, conversen sobre la prevenció i tractament de l’ICTUS. Entrevistem al Dr. Jordi Alcampel, director mèdic de Clínica Diagonal, i a la Dra. Carmen Gimeno, directora assistencial del Consorci Sanitari Integral. El Dr. Dan Sánchez, especialista en Pneumologia de Clínica Diagonal, parla sobre l’actualitat i les últimes notícies de la Covid19.