A Clínica Diagonal posem al teu abast la Cirurgia Bariátrica per al tractament de l'Obesitat.

Cirurgia Bariàtrica

L'obesitat es defineix per l'Organització Mundial de la Salut, com el cúmul excessiu de greix, que té efectes adversos en la salut i a la durada de la vida.

Com s'avalua l'excés de pes?

Mitjançant l'Índex de massa corporal (IMC) que correlaciona el pes en quilos dividit per l'altura del pacient en metres al quadrat
Si aquest IMC passa de 35, l'obesitat es considera greu. Si passa de 40, és una obesitat mòrbida.

Què li passa a un pacient obès mòrbid?

L'obesitat mòrbida és una malaltia crònica que presenta a la llarga una sèrie de malalties associades com la diabetis mellitus tipus 2.

El pacient pot patir: hipertensió arterial, dislipèmia, síndrome d'apnea en el somni, malalties cardíaques, insuficiència vascular perifèrica, colelitiasis, hèrnia hiatal, esteatosis hepàtica, infertilitat, incontinència urinària, artrosis i augment de la possibilitat de tenir càncer. Tot això comporta a la llarga una mala qualitat i un escurçament de la vida.

Una de les característiques de l'obesitat mòrbida és que el pacient pot perdre pes, però no pot mantenir el pes perdut i es torna a engreixar.
És per això que fracassen les dietes, l'exercici físic, les teràpies conductuals o el tractament farmacològic.

L'augment de la prevalença d'obesitat mòrbida en els últims 20 anys ha estat superior al 200%, situant-se quan l'IMC és major a 35 entorn del 2% de la població i si l'IMC és major de 40 en el 0,6%. A Catalunya existeixen 42.000 pacients obesos mòrbids.

La Cirurgia Bariàtrica a Clínica Diagonal

Per aquest motiu, a Clínica Diagonal, posem al teu abast un equip especialitzat en el tractament de l'Obesitat mtjançant la Cirurgia Bariàtrica.

La Cirurgia Bariàtrica es val d'un conjunt de tècniques i procediments quirúrgics que busquen canvis en la fisiologia per aconseguir pèrdues de pes mantingudes i duradores en el temps. A més es pretén guarir les malalties associades que presenta el pacient. És per això que es realitza un estudi exhaustiu preoperatori i s'aplica la tècnica més adequada a cada cas.

Més informació: https://www.centroceab.com/